Chcete si připravit lahodný a zdravý dezert, který nezamaskuje váš úsilí v kuchyni? Kokosový cheesecake bez pečení je skvělá možnost! Tento dezert je především rychlý a jednoduchý, stačí pár surovin a můžete se těšit na krémovou, kokosovou delikatesu. Tyto ingredience jsou nejen chutné, ale také výživné, takže si můžete pochutnat bez výčitek!

Suroviny, které budete potřebovat

  • 200 g celozrnných sušenek (můžete zvolit i bezlepkové varianty)
  • 100 g rozpuštěného kokosového oleje
  • 300 g tvarohu (nejlépe jemného a bez cukru)
  • 400 ml kokosového mléka (nebo smetany, pokud upřednostňujete lepší krémovost)
  • 4 lžíce medu (nebo jiného sladidla dle chuti)
  • 1 balení vanilkového cukru
  • Kokosové chipsy na ozdobu (úplně volitelné)

Krok za krokem

Začněte tak, že si rozdrobíte sušenky na jemný prášek – můžete použít mixér nebo je dát do sáčku a rozdrtit válečkem. Následně smíchejte sušenky s rozpuštěným kokosovým olejem a dobře promíchejte, dokud nevznikne homogenní hmota. Tuto směs natlačte na dno formy, aby vznikl pevný základ pro váš cheesecake.

V misce spojte tvaroh, kokosové mléko, med a vanilkový cukr a mixujte, dokud nebude směs hladká a krémová. Klíčovými ingrediencemi jsou tvaroh a kokosové mléko – oba dodají dezertu výživnou hodnotu a vynikající chuť. Nalijte směs na sušenkový základ a nechte ji vychladit minimálně 4 hodiny v lednici, nebo ideálně přes noc. Po vychladnutí ozdobte kokosem nebo kokosovými chipsy. A voilà, zdravý kokosový cheesecake je na světě! Můžete si ho vychutnat jako sladkou tečku po obědě nebo jako příjemnou svačinku během dne.