Tofu je skvělou volbou pro večeři, zvlášť pokud hledáte něco lehkého, zdravého a přitom chutného. Tento recept na tofu s kari je nejen jednoduchý na přípravu, ale také plný vyvážených chutí, které potěší vaše chuťové pohárky. Tofu je bohaté na bílkoviny a má schopnost absorbovat různé koření, což znamená, že s ním můžete experimentovat podle vlastní chuti. Představte si, jak se podnikáte na kulinářský výlet, kde každé sousto přináší nové překvapení.

Suroviny, které budete potřebovat

  • 400 g tofu (jednoduše upravené, pokud je to možné)
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžíce kari pasty (nebo prášku)
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
  • 2 mrkve, nakrájené na kolečka
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvý koriandr na ozdobu

Příprava jídla

Začněte tím, že tofu nakrájíte na kostky a osmažíte na pánvi s trochou oleje do zlatova. Poté přidejte cibuli a česnek, a nechte je smažit, dokud cibule nezměkne a nezíská zlatavou barvu. Poté přidejte kari pastu, krátce opečte, aby se uvolnily její vůně, a následně vmíchejte kokosové mléko. Celou směs nechte vařit na mírném ohni asi 10 minut.

Dále přidejte nakrájenou papriku a mrkev. Vařte ještě dalších 5-7 minut, dokud zelenina nezměkne, ale stále si zachová křupavost. Ovšem nezapomeňte ochutnávat, abyste doladili chutě podle svých preferencí – někdy může být potřeba přidat trošku soli nebo pepře. Podávejte s čerstvým koriandrem navrch.

Když zkusíte tenhle recept, jistě okouzlíte nejen sebe, ale i své blízké. A kdo ví, možná se stane oblíbeným jídlem pro vaše večeře! Buďte kreativní a zkuste přidat své vlastní oblíbené ingredience, jako jsou houby, zelené fazolky nebo dokonce arašídy pro křupavý prvek!