Zdravé čokoládové proteinové muffiny jsou ideálním řešením pro snídaně nebo jako svačinka. Takže, dejte si kávu, zapněte troubu a připravte se na něco lahodného a nutričně vyváženého! Příprava těchto muffinů je velmi jednoduchá, a když uvidíte výsledek, možná se do nich zamilujete hned na první ochutnání. Takže si nachystejte ingredience, ať vám nic nezabrání v tom, abyste je vyzkoušeli.

Ingredience, které potřebujete

  • 1 šálek ovesných vloček (nebo mandlové mouky pro bezlepkovou variantu)
  • ½ šálku kvalitního proteinového prášku (čokoládového, samozřejmě)
  • 2 banány (zralé, ideálně, protože dodají sladkost)
  • ½ šálku jogurtu (řeckého, pokud chcete přidat více bílkovin)
  • 1 čajová lžička prášku do pečení
  • špetka soli
  • čokoládové kousky (pokud chcete opravdu přidat na chuti)

Postup přípravy

Začněte tím, že si předehřejete troubu na 180 °C a připravíte plech na muffiny s papírovými košíčky. V míse rozmačkejte banány, přidejte jogurt, proteinový prášek a ovesné vločky. Dobře promíchejte, aby se ingredience spojily. Na závěr vmíchejte prášek do pečení, sůl a čokoládové kousky, pokud je chcete použít. Těsto by mělo být husté, ale stále dobře zpracovatelné.

Naplňte košíčky těstem zhruba do dvou třetin a dejte je péct do trouby na 15-20 minut. Během pečení si připravte kávu a těšte se na úžasnou vůni, která se bude linout vaší kuchyní! Muffiny jsou hotové, když jsou na povrchu zlatavé a při lehkém stlačení se vracejí zpět. Zchlaďte je trochu před podáním – samozřejmě pokud se dokážete přimět, abyste neochutnali ten voňavý zázrak přímo z trouby!